Το Κτήμα – Ιστορία

σάρωση0001

Η οικογένεια Μεϊμαρίδη σας καλωσορίζει στο Ιπποστάσιο!

Λίγα λόγια για την ιστορία του κτήματος……

Το 1980 το κτήμα ξεκίνησε να χρησιμοποιείται  για τη φιλοξενία των αλόγων, γι’ αυτό και πήρε την ονομασία «Ιπποστάσιο». Η λέξη «Ιπποστάσιο» προέρχεται από τις λέξεις Ίππος και το αρχαίο ρήμα  Ίστημι (είμαι υπαρκτός, έχω παρουσία) δηλαδή εκεί που υπάρχουν – ζουν τα άλογα.  Στη συνέχεια λόγω αυξημένων αναγκών τα άλογα μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο.

Το 1999 η οικογένεια Μεϊμαρίδη άρχισε να μοιράζεται το κτήμα της με ζευγάρια που έψαχναν έναν ιδιαίτερο χώρο για να παντρευτούν.
Σιγά σιγά, η φροντίδα και  το μεράκι των ιδιοκτητών δημιούργησαν έναν υπέροχο καταπράσινο και ολάνθιστο τεράστιο κήπο  όπου εξ’ αρχής δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις υπηρεσίες που παρέχονται.

Πρόκειται πλέον για έναν ανεπιτήδευτα εκλεπτυσμένο πολυμορφικό χώρο 30 στρεμμάτων, πλαισιωμένο με δεκάδες δέντρα και λουλούδια.

Η αγάπη του κόσμου καθιέρωσε το Ιπποστάσιο Μεϊμαρίδη ως μία από τις πιο ιδιαίτερες  εναλλακτικές προτάσεις της Αττικής για την τέλεση κάθε είδους κοινωνικής εκδήλωσης. Αυτό οδήγησε στην απόφαση να κτιστεί μια μοναδικής αισθητικής και αρχιτεκτονικής αίθουσα.
Το κτήμα στη σημερινή του μορφή ως τόπος εκδηλώσεων αποτελείται από δύο χώρους:
τον εξωτερικό και την αίθουσα. Έτσι δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το Ιπποστάσιο Μεϊμαρίδη έχει καθιερωθεί πλέον ως μία από τις πιο ωραιότερες και πιο εκλεπτυσμένες επιλογές για τη φιλοξενία κάθε κοινωνικής εκδήλωσης υψηλών προδιαγραφών.